DENİZLİ / ÇAMELİ - Kalınkoz Ortaokulu

2024 YILI BURSLULUK (İOKBS) SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Bursluluk Sınavı Başvuruları 13 Şubat - 1 Mart Tarihleri Arasında Yapılacak Olup Başvuru Şartları ve Gerekli Belgeler Aşağıda Belirtilmiştir. Başvuru Yapmak isteyen Öğrencilerimizin Velileri EK1 Formu ve Gerekli Belgeleri Hazırlayarak Okul Müdürlüğümüze Başvuruda Bulunabilir.

1. BAŞVURU ŞARTLARI

a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,

c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarında öğrenci olmak,

ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/cezası almamış olmak,

d. Ailenin 2023 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplam miktarın 2023 Mali Yılı için tespit edilen 111.600,00 (yüzonbirbinaltıyüz) TL’yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2023 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır.

Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler hariç, ailenin fert başına düşen geliri bu rakamı geçen öğrencilerin İOKBS başvuruları, kontenjan durumlarına bakılmaksızın kabul edilmeyecektir.

2. GEREKLİ BELGELER

·      A. EK-1 Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname

·     B. Velinin ve eşi çalışıyor ise aynı zamanda eşinin, bütün yıllık gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak 2023 yılına ait 12 aylık toplam gelirlerini (çalıştığı  ve çalışmadığı aylar ile birlikte) gösteren belge,

·      C. Velinin ve varsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu aile üyelerinin T.C. kimlik numaraları ile doğum tarihlerinin yazılı beyanı esastır. (Nüfus Kayıt Örneği)

·      D. Velinin ve eşinin bakmakla yükümlü olduğu anne ve babası ile ilgili tedavi yardımı beyannamesi, varsa bakmakla yükümlü olduğu diğer şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği,

2024 YILI BURSLULUK (İOKBS) SINAVI

SINAV BAŞVURU TARİHİ     :  13 ŞUBAT - 1 MART

SINAV TARİHİ                         :  21 NİSAN  Saat: 10:00

Sınav sonuçları, 17 Mayıs 2024 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 11:00 - Görüntülenme: 35